Skolesport i Vigersted

Omkring 20 udvalgte børn fik mandag eftermiddag en times introduktion til kampsporten taekwondo i gymnastiksalen på Vigersted Skole ved Ringsted.

Arrangementet var en del af Skolesport, hvor eleverne en gang om ugen får tilbudt en times ekstra motion. Denne gang havde skolen inviteret Rebecca og Bo Hattesen fra Midtsjællands Taekwondo Klub til at lære eleverne lidt om deres sport.

- Min datter Rebecca er danmarksmester i taekwondo og har gået til sporten i 12 år. Jeg selv har kun trænet i seks år, sagde Bo Hattesen i sin velkomst til eleverne.

Her understregede han også, at teknikkerne i taekwondo udelukkende må bruges til selvforsvar.

- Derfor er det strengt forbudt at bruge det aktivt mod kammeraterne i frikvartererne, understregede han.

Herefter blev eleverne inddelt to og to, og de fik som led i opvarmningen til opgave at tjatte hinanden på lårene og maven så mange gange som muligt i løbet af et par minutter. Der blev også lavet armbøjninger og bjælken, inden det var tid til at prøve kræfter med de egentlige taekwondo-øvelser.

Se flere billeder på følgende link: http://sn.dk/Ringsted/Spark-og-slag-er-kun-til-selvforsvar/artikel/489348

Lille fim under 21.05.15: http://sn.dk/tvringsted

Line og Richo på 1-2 hjælpetrænerkursus

29 personer deltog og bestod med glans.

Team Odense lage lokaler til.
Stor ros til Team Odense for den gode forplejning.

Idrætsreception i Ringsted Kongrescenter d. 24.02.12

Medaljevindere ved DM og lign i alle idrætsgrene i Ringsted Kommune samt deres trænere og klubformænd var denne fredag inviteret til hyldest og fællesspisning i Ringsted Kongrescenter.

Medaljevindere og trænere og klubformænd blev begavet med lysestager samt et gavekort til Premier Outlet centeret.

I år fuldte der også spisning med.

Der deltog ca. 60 medaljetagere i arrangementet. 

Louise og Rebecca samt Ringsteds borgmester i midten.

Glade piger

Idrætsreception på Ringsted Kommune d. 04.03.11


Louise Philipsen og Rebecca Hattesen blev fredag d. 04.03.11 modtaget i Rådhussalen af Borgmesteren sammen med de andre DM og VM medaljetagere fra Ringsted Kommune fra 2010.

De fik en symbolsk gave og hæder fra Borgmesteren.

Louise og Rebecca

Rebecca og Louise med borgmesteren i midten :-)

Samling med DTDT d. 15.01.11


Lørdag d. 15. januar 2011 deltog Chelina Rose Larsen og jeg – Louise Philipsen i en DTDT samling. DTDT eller Danish Taekwondo Demonstration Team er et hold bestående af særlig udvalgte sortbælter. DTDT er Danmarks officielle opvisningshold som bla. opviser på sommerlejre, til Danmarksmesterskaberne eller andre store stævner der bliver afholdt på dansk jord.

I sommers på vores årlige sommerlejr deltog Chelina og jeg i et opvisningskursus, hvor vi skulle prøve at lave nogle af de tricks og ting som DTDT laver. Det var en rigtig sjov og lærerig oplevelse, og vi fik rigtig meget ud af kurset.

I november fik vi så en uventet invitation til samlingen her i januar, og vi kunne selvfølgelig ikke andet end at takke ja. Samlingen var en kæmpe oplevelse, og vi lærte en hel masse nyt.

Samlingen var delt op i tre træninger bestående af 1½ time hver. I den første session lavede vi nogle sparke- og tillidsøvelser, hvor det gjaldt om at sparke så tæt på ens partner, så det lignede at man ramte, og vi lærte også at tage imod forskellige spark så det så godt ud.

I anden session lavede vi forskellige nedtagninger og vi blev svinget godt rundt af dem alle sammen, men det var rigtig sjovt at se hvor realistiske man kunne få tingene til at se ud ved hjælp af så få tricks.

I tredje og sidste session lavede vi en masse svære flyvespark. Dem der i forvejen gik på holdet fik sparkene til at se legende lette ud, men dette var ikke tilfældet. Chelina og jeg prøvede, og vi fik da også både set nogle nye spark og fik tricks til hvordan man får de spark vi kunne til at se bedre ud.

Alt i alt havde vi en rigtig god og spændende dag, hvor vi fik lært en hel bunke af nye og udfordrende ting. Jeg håber, at vi bliver inviteret med igen.

Skrevet af Louise Philipsen

Louise demonstrer hovedspark

Chelina blive strukket ud.

Fight Club d. 05.09.10


Fight Club blev i søndags afholdt hos os, og vi havde 6 kæmpere med. Den blev afholdt i god og fair ånd, og der herskede en fin stemning kæmperne imellem under hele arrangementet.

Grundet det gode vejr, havde mange udefra kommende fundet vej til klubben for at se lidt ind ad vinduerne. Så alle fik noget med hjem fra denne fight club.

Fællesfoto af alle deltagerne

Klubaften d. 03.09.10


Fredag, d. 03. september 2010 startede Midtsjællands Taekwondo Klub en tradition. Den første fredag i hver måned, afholdes der åben klubaften med fællestræning, spisning og hygge for klubbens medlemmer, forældre, søskende, venner og veninder af klubben.

Ovennævnte fredag var første gang dørene blev slået op, og med hvilket brag. Klubben havde 70 mennesker til spisning og 45 til fællestræning. Succesen var i hus allerede da tilmeldingerne blev ved at strømme ind i en lind strøm. Aftenen startede med en omgang fællestræning, hvor både udøvere og forældre som venner deltog i blandet flok. Alle morede sig og havde det bare sjovt sammen i leg og spas.

Efterfølgende blev der serveret mexicansk mad, som blev nydt i fulde drag. Og sidst på aftenen blev der bare hygget, snakket og spillet musik, alt imens de helt unge fik brændt noget mere krudt af i klubbens dojang.

Se billeder i venstre side af skærmen under fotoalbum.

Ki hap !!!!

Graduering d. 17.06.2010


Torsdag, d. 17. juni fik 27 medlemmer lov til at gå op til graduering i MTK. Det var en skøn blanding af både erfarne og mindre erfarne udøvere. Alle havde flot bestået deres pensum prøver og fysiske prøver, så det var 27 meget spændte og noget nervøse udøvere, som skulle graduere.

 

Til trods for nervøsitet, bestod alle 27.

 

10. kup: Gizmo Andersen

09 kup: Christel M. Jensen

08 kup: Axel Rove og Victor Tønnesen

06. kup: Bo Hattesen, Espen Brandt og Sila Erkan

05. kup: Mathias Olsen og Signe Werdelin

02. kup: Andreas Goldschmidt og Rebecca Hattesen

01. kup: Christian von Bülow

 

Gult mon: Anna-Louise Brink

Orange mon: Carl Rove, Adam Bouziaren og Dagh Asp Lysgaard

Grønt mon: Jacob Hattesen, Sebastian Jerner, Camilla Jerner, Sofie Nielsen, Andreas Bredahl, Mathias Larsen, Therese Stein, Frederik Stein, Josefine Woller, Nicoline Larsen og Rasmus Larsen.

 

Pokalen for bedste gradueringsudøver gik til Espen Brandt, som blev valgt af et enigt instruktørteam.

 

Efter endt graduering og gennembrydning, fejredes udøverne af deres forældre og søskende, og der blev tændt op i grillen, så aftenen gik hen og blev en lille fest med højt humør og lutter glade ansigter.

Det officielle billede :-)

Skolesport med Søndre Park Skolen


Tirsdag d. 27.04.10, havde Midtsjællands Taekwondo Klub besøg af 20 ivrige unger fra Søndre Park Skolen i forbindelse med Projektet ”Skolesport”, som flere og flere skoler i Ringsted er i gang med at implementere.

 

Projektet går ud på, at vise 2-4. klasser en masse forskellige former for sportsgrene, så de får større muligheder for selv at kunne finde ud, hvilken sportsgren de selv har lyst til at dyrke efterfølgende. Projektets mål er selvfølgelig at få nogle flere børn til at dyrke motion i Ringsted.

 

MTK deltog i Projektet på Dagmarskolen for 14 dage siden og igen i tirsdags for Søndre Park Skolen. Det blev et par gode timer i dojangen på Odinsvej 7, hvor der blev afprøvet spark og slag samt anden fysisk udfoldelse til stor fornøjelse for alle de deltagende.

20 ivrigt lyttende børn fra Søndre Park Skolen

Instruktørweekend i uge 11 2010

 

Fredag : De udvalgte (instruktørgruppen i MTK) tog fredag den 19. marts klokken 17.00 ud i vores nye lokaler på Odinsvej. Vi ankom klokken 17 og skulle pakke ud. Derefter blev vi delt op i tre hold som vi skulle arbejde i resten af weekenden.

 

Senere skulle vi lære om hvilke muskler vi bruger når vi sparker forskellige spark som f. eks ap-chagi og momdollyo-chagi. Susanne havde været så rar at komme og fortælle om muskler, fysik, udstrækning og meget mere, som vi kunne bruge i vores træninger.

 

Efter en lærerig undervisning, holdt vi en pause og spise noget mad. Da vi havde spist snakkede vi om roller som hver instruktør/hjælpeinstruktør har i klubben når mam træder ind eller ud af klubben eller do jangen.

 

Der blev også snakket om hvilket ansvar der følger med en instruktør/hjælpeinstruktør under træning og i klubben. Senere blev det til film og hygge, og så var vi ellers godt trætte.

 

Lørdag : Vi stod op og spiste morgenmad og så var det ellers i gang med drømmetimen. I drømmetimen skulle vi i grupperne snakke om hvordan vi hver især gerne vil have MTK skal se ud, hvis vores drøm kunne gå i opfyldelse. Der blev også snakket om lokaler, kiosk og hold. Bagefter stod det på 5 km. løb ned til åen, en svømmehalstur og så en god frokost.

 

Efter frokost havde vi drømmetimen-fortsat for at få fundet ud af noget mere om hinandens drømme om klubben. Så havde vi 1. forslag til tider og hold sæson 2010/2011, og der kom mange godt forslag til hold.

 

Klokken 19.00 var vi så heldige at Andreas’s mor og far kom med dejlig mad til os. Efter maden var vi alle godt udkørte af løb, svømning og en masse arbejde, så det stod på film, slik og chips, og råhygge.

 

Søndag : Vi stod igen op i de nye lokaler og spise morgenmad. Derefter havde vi om, hvorfor det er så enormt vigtigt, at man som instruktør/hjælpeinstruktør er forberedt til hver eneste træning, og hvorfor det også er vigtigt at instruktøren/hjælpeinstruktøren er aktiv under hele træningen.

 

Derefter blev vi sendt ud i grupperne og skulle komme med hver vores forslag om hvorfor vi synes det er vigtigt. Efter det havde vi 2. forslag til tider og holdsæson 2010/2011, og der fik vi sat tider på, de er dog ikke præcise endnu.

 

Til lige at runde weekenden af med havde vi en hurtig evaluering om hvad der var blevet snakket om og ellers oprydning.

 

-en helt fantastisk weekend

 

Skrevet af: Chelina Rose Larsen

Se iøvrigt billederne i venstre side af skærmen under Fotoalbum.

Instruktørerne i kampråb :-)

Fight Club stævne i Solrød


Lørdag, d. 10.01.10 tog 8 kæmpere en tur til Solrød for at teste dagsformen op til stævnet i Roskilde d. 30.01.10. Der blev dystet i alle vægtklasser, så alle vores deltagere fik 'kamp' til deres hår.

Vi takker Michael Neuks og Solrød Taekwondo Klub for et godt og velafviklet stævne med masse af udfordringer.

Opvarmning for fuld udblæsning

Så er vi næste klar til kamp :-)

Fight Club i Ahorn Hallen d. 08.11.09


Ahorn Hallen var i søndags ramme om denne måneds Fight Club, som denne gang blev arrangeret af Midtsjællands Taekwondo Klub.

Fight Club er en mulighed for alle kæmpere i Danmark til at samles og udfordre hinanden til kamp på tvært af klubskel og bæltefarver. Alle aldersgrupper er velkomne, så både helt nye kæmpere og de rigtigt garvede af slagsen kan møde hinanden, og ikke mindst lære hinanden alle de fede ting ved genren kamp indenfor Taekwondo.

Det blev en forrygende formiddag med en masse spændende kampe, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte. Alle de tilstedeværende kæmpere fik kam til deres hår, og fik tillige nye kontakter indenfor kampsporten i Danmark.  

 

Alle de tilstedeværende kæmpere i Ahorn Hallen

Kampstævne i Munkebo d. 31.10.09


Medaljer og fighterpokal til MTK ved kampstævne i Munkebo

Lørdag, d. 31.10.09 gik turen til Munkebo, hvor Midtsjællands Taekwondo Klub deltog i et begynderkampstævne. Hele 5 kæmpere deltog, hvoraf 2 kæmpere var debutanter. Da det var et puljestævne var alle kæmperne sikret 3 kampe og eventuelt flere, hvis de var dygtige nok til at gå videre til semifinaler og finaler.

Magnus Mortensen og Mathias Olsen var i kamp for første gang og gjorde begge en god figur, men havde dog hverken held eller dygtighed nok til at gå videre fra de indledende runder. Dog leverede de begge en god indsats, som lover godt for fremtiden.

Chelina Larsen, Rebecca Hattesen og Bo Hattesen har tidligere været i kamp, og gik til kanvassen  med stor koncentration og målrettethed. Dette resulterede i bronze til Chelina og guld til Rebecca og Bo, som også leverede så god underholdning og kampgejst, at det resulterede i klubbens første fighterpokal.

Se billeder i venstre side af skærmen

Næsten hele den glade forsamling fra stævnet i Munkebo

Instruktør weekend i august 09


Midtsjællands Taekwondo Klub på teambuilding i Sverige!

 

Som man længe har kunnet læse på forbundets hjemmeside har Midtsjællands Taekwondo Klub søgt og fået kr. 9.000 af Onside Sport Fonden. Pengene var øremærket udviklingen af det sociale sammenhold i klubbens Instruktørgruppe - De Udvalgte!

 

Af Michael Brorly Hansen, stolt chefinstruktør, Midtsjællands Taekwondo Klub

 

Da instruktørgruppen have lagt hovedet i blød for at finde nogle steder hvor pengene kunne bruges, stod valget mellem en weekend i Lalandia eller en weekend i de svenske skove 250 km. fra Ringsted. Afstemningen blev 0 til Lalandia og 11 for turen til Sverige. Fredag den 28. august kl. 15.00 kørte vi alle 11 i 2 biler fra Ringsted og vi ankom ved 18.30 tiden, efter en lille omvej på godt 30 km. Vi havde købt ind på vejen, og derfor var fredagens program, madlavning og råhygge, inden vi lørdag skulle have en ordentlig en på opleveren.

 

Vi havde hjemmefra fundet stedet via internettet, da vi søgte efter stor hytte, teambuilding og Sydsverige. Stedet lå mange kilometer inde i den svenske skov og er et familieejet sted, hvor de tilbyder alle mulige teambuilding relaterede aktiviteter. Vi havde lejet en 11 personers hytte, som viste sig at ligge i de skønneste naturlige omgivelser midt i skoven og ned til egen sø.

 

Lørdag, efter morgenmaden skulle vi mødes kl. 9 med ham der skulle føre os rundt i skoven. Vi havde bestilt en 7-kamp, hvor vi gik i samlet flok, men konkurrencen var individuel, så der var allerede gået sport i at gætte hvem der ville vinde – vi er jo konkurrencemennesker J . De forskellige øvelser var, skud til mål med paintballpistol, øksekast, skud med pusterør, bue og pil, kørsel på 4-hjulet offroader, lerdueskydning med halvautomatisk haglgevær og til sidst balancegang over sø. Kl. 12.30 havde vi alle gennemført de forskellige udfordringer og vinderen blev Magnus Mortensen, som i øvrigt er nyeste medlem i instruktørgruppen.

 

14.00 skulle vi udfordres igen, og det var med meget stor spænding, at vi alle skulle spille paintball. Først skulle vi iklædes det rigtige tøj og sikkerhedsmaske og efter en rundtur på banen og en gennemgang af de regler vi skulle overholde, ja så var spillet i gang. Vi blev delt i 2 hold, hvor vi havde 15 minutter til at tage modstandernes fane og bringe den tilbage i egen lejr. Hvis man ikke lige har prøvet at spille paintball før, så skal jeg lige love for, at det er noget der sætter adrenalinen i gang og får sveden frem på panden. Da klokken blev ca. 17.30 var vi alle godt brugte og mætte af dagens mange indtryk og resten af aftenen gik med at sejle i kano, madlavning og igen hygge til den store guldmedalje.

 

Nogle af drengene havde planlagt en lille opgavemarch/gåtur som vi lavede søndag formiddag. Det var meningen at turen skulle gennemføres i løb, men efter weekenden fysiske udfordringer var der stor enighed om at tage turen gående. Efter frokost og oprydning kørte vi hjemad og landede i Ringsted igen ved 17-tiden søndag eftermiddag.

 

Alt i alt en tur med masser af nye oplevelse og en masse at snakke om med vennerne og klubkammeraterne.

De udvalgte i et stille øjeblik

Sommerlejr 2009 i Esbjerg


I uge 29, blev der afholdt international taekwondo sommerlejr i Esbjerg med 1.000 deltagende udøvere fra både ind-og udland. Der var deltagere fra Danmark, Korea, Spanien, Italien og Belgien. På lejren var der mulighed for at træne almindelig taekwondo, kamptræning på forskellige niveauer, tekniktræning på forskellige niveauer, basis selvforsvar, realistisk selvforsvar, boksning, bodycombat, nun chaku samt kyoshu. Desuden blev der afholdt fair play fodboldturneringer for både børn og voksne samt OL for børn.

Midtsjællands Taekwondoklub deltog med 20 aktive udøvere og 14 forældre og søskende. Og det blev et brag af en uge med en masse træning samt hyggeligt samvær udøvere og forældre imellem. I år var vi velsignet med forrygende vejr og kun en enkelt meget regnfuld dag, som dog ikke var i stand til at slå humøret i stykker.

Mads Porse Pedersen blev 1.poom på lejren (svarer til 1.dan – udøveren er blot under 15 år) og Rebecca Hattesen blev 4.kup, Karina Andersen og Signe Werdelin blev 6.kup. MTK lykønsker alle 4 udøvere for en god og solid indsats.

Det var en meget glad og meget træt flok udøvere, der vendte næsen hjemad efter endt lejr - med bagagen fyldt med gode minder, blå mærker, ømme lemmer, nye venner og en masse ny inspiration.

MTK vil gerne sige tak til Ringsted Kommune, Statos Invest A/S samt til MBH Tag-og Facaderens ApS for sponsoraterne, der gjorde det muligt at tage på sommerlejr med så mange udøvere.

Hvor er de søde - og hvor står de stille ;-)

Klubmesterskab og sommerfest 2009


Sjov og ballade hos Midtsjællands Taekwondo Klub

Lørdag, d. 20.06.09 afholdt MTK klubmesterskab og efterfølgende sommerfest. I løbet af dagen blev der dystet i et-skridts kamp, kamp, taeguek enkelt og gruppe, musik poomse, showbreak, speedbreak, højeste flyvespark, og sidst men ikke mindst i gennembrydning. Det blev en forrygende dag, hvor udøvere, søskende og forældre hyggede sig sammen og blev underholdt i stor stil. Der var både drama, sjove indslag, ihærdighed, sved og god gammeldags konkurrence.

Alt i mens udøverne svedte og kæmpede sig til finalepladser, kunne forældre og søskende købe lidt mad og drikke. Alt hvad der blev solgt i løbet af dagen, går ubeskåret til sjov og ballade for udøverne i næste sæson. I denne forbindelse, takker MTK alle de forældre, som havde bagt og svedt i køkkenet for at kunne bidage med gode ting til boden til salg. Da alle medaljer var blevet uddelt, gik klubmesterskaberne stille og roligt hen og blev til årets afslutnings-og sommerfest, hvor der blev uddelt pokaler og hyldet medlemmer, som havde gjort sig ekstraordinært bemærket i løbet af sæsonen.
Og vi siger tak for mad til Karina Andersen, som havde stået for dages mexikanske indslag.


MTK siger tak for denne sæson og åbner dørene igen d. 10.08.09, hvor et nyt børnehold ser dagens lys. Det kommer til at ligge om mandagen kl. 17-17.45 og er for børn fra 5-8 år.

Klubmestre i MTK 2009:

Et-skridts kamp:

1.        Plads: Rebecca Hattesen og Emma Porse Pedersen

2.        Plads: Daniel Sørensen og Frederik Rasmussen

3.        Plads: Steffanie Hansen og Signe Werdelin samt Mathias Olsen, Espen Brandt og Selin Topcu

Kamp:

1.        Plads: Louise Philipsen

2.        Plads: Chelina Rose Larsen

3.        Plads: Rebecca Hattesen og Magnus Mortensen

Taegeuk enkelt/talent:

1.        Plads:  Louise Philipsen og Mads Porse Pedersen

2.        Plads: Rebecca Hattesen

Taeguek enkelt/begynder:

1.        Plads: Daniel Sørensen og Frederik Rasmussen

2.        Plads: Signe Werdelin

Taegeuk gruppe:

1.        Plads: Chelina Rose Larsen, Mads Porse Pedersen og Louise Philipsen

2.        Plads: Rebecca Hattesen og Sila Yaren Erkan

Musik Poomse:

1.        Plads: Louise Philipsen

Showbreak/junior begynder:

1.        Plads: Espen Brandt

2.        Plads: Magnus Mortensen og Frederik Rasmussen

3.        Plads: Sila Yaren Erkan

Showbreak/junior øvede:

1.        Plads: Andreas Goldschmidt

2.        Plads: Rebecca Hattesen og Daniel Sørensen

3.        Plads: Christian von Bülow

Showbreak/senior:

1.        Plads: Brian Sørensen og Michael Brorly Hansen

2.        Plads: Bo Hattesen

3.        Plads: Olander Larsen

Speedbreak/junior begynder:

1.        Plads: Espen Brandt

2.        Plads: Sila Yaren Erkan

3.        Plads: Magnus Mortensen

Speedbreak/junion øvede:

1.        Plads: Christian von Bülow

2.        Plads: Andreas Goldschmidt

3.        Plads: Chelina Rose Larsen

Speedbreak/senior:

1.        Plads: Michael Brorly Hansen

2.        Plads: Brian Sørensen

3.        Plads: Olander Larsen og Bo Hattesen

Flyvespark/gruppe 1:

1.        Plads: Emma Porse Pedersen

2.        Plads: Rebecca Hattesen

3.        Plads: Mathias Olsen

Flyvespark/gruppe 2:

1.        Plads: Chelina Rose Larsen og Magnus Mortensen

2.        Plads: Espen Brandt

3.        Plads: Daniel Sørensen

Flyvespark/gruppe 3:

1.        Plads: Olander Larsen

2.        Plads: Selin Topcu

3.        Plads: Margrethe Sønderby

Flyvespark/gruppe 4:

1.        Plads: Michael Brorly Hansen

2.        Plads: Brian Sørensen

3.        Plads: Bo Hattesen

Gennembrydning/junior:

1.        Plads: Frederik Rasmussen

2.        Plads: Magnus Mortensen

3.        Plads: Emma Porse Pedersen

Gennembrydning/senior:

1.        Plads: Michael Brorly Hansen

2.        Plads: Bo Hattesen

3.        Signe Werdelin

Bedste forældre 2008/2009
Ann Philipsen

Bedste Instruktør 2008/2009
Louise Philipsen

Bedste udøver under 15 år 2008/2009:
Magnus Mortensen

Bedste udøver over 15 år 2008/2009:
Bo Hattesen

Årets Fighter 2009:
Louise Philipsen

Årets Tekniker 2009:
Mads Porse Pedersen

MTK takker alle sponsorerne ved dagens lotteri, og lykønsker samtidig alle dagens vindere.

Tak til:
Muchcu Kød i Benløse
Tippy Ringsted
Ferdinands Bøfhus
Benløse Kebab
Babillon Frisør v/Sct. Hansgade
Flensborg (Bog & Ide)
Kebabhuset Nørregade
Solrød Dyreklinik
Trimble
Zento A/S
Falck Ringsted
BudoXperten
MBH Tag-og Facaderens
Malenes Massage
Hubertushuset
Sparekassen Sjælland

På MTK's vegne, vil jeg (Ann) godt benytte lejligheden til at takke samtige forældre og udøvere for et forrygende år med en masse skæg og ballade - men også med god gejst og vilje.

Fight Club i Ballerup d. 14.06.09


Så var vi en lille delegation, som tog en tur til Ballerup for at deltage i Fight Club. Chelina, Magnus og Louise skulle prøve kræfter af med en masse andre kæmpere fra Sjælland.

Det var en god dag, hvor alle blev rigere på både erfaring og nye bekendskaber. God fight club, som blev afholdt i en hyggelig og god stemning.

Hele delegationen (både med voksne og kæmpere). Ann er bag kameraet (som vanligt :-))

Chelina i aktion!! (det er hende med blå vest længst til venstre).

MTK's medvirken i arrangement hos Borup Spejderne


Lørdag, d. 16.05.09, tog følgende medlemmer til Næsby Centret ved Glumsø: Andreas, Christian, Rebecca, Mikkel, Dennis og undertegnede (Brian).

Vi var blevet inviteret til at vise lidt taekwondo ved spejder sommerlejren for drenge og piger i alderen 7-11 år. Vi mødte op kl. ca. 09.00, og vejret så ikke lovende ud. Det regnede pænt meget. Vi tog kontakt til vores kontaktperson, Sara, som viste os hen til et telt, som vi fik til rådighed p.g.a. vejret.
Hun informerede os om, hvordan arrangementet skulle spænde af. Der var ca. 400 børn tilmeldt og de blev delt op i hold af ca. 10. Derefter skulle de rundt på diverse poster, hvor vi så var een af posterne.

Vi valgte at vise ungerne 2 spark, dollyo chagi og skubbe spark samt slag med albue på sorte puder. Det gjorde stor lykke og skabte begejstring blandt de fleste børn. Nogle valgte dog ikke at deltage .

I ca. 2,5 time kom de forskellige hold forbi vores post, så vi havde alle nok at se til. Efter de 2,5 time var det slut for vores vedkommende. Vi blev inviteret på kaffe og sodavand i spejderhytten, som lå ved siden af. Der fik vi at vide, at vores tilstedeværelse havde været en succes. Det var fedt at høre.

Derefter tog vi hjem hver især med en god følelse i kroppen - det er ihvert tilfælde undertegnedes fornemmelse.

Brian Petersen

Brian i gang med at lære fra sig.

Fight Club i Holbæk d. 10.05.09


Denne solbeskinnede søndag, tog Midtsjællands Taekwondo klub en tur til Holbæk for at deltage i Fight Club. Fight Club er en uofficiel stævneform, hvor kæmpere fra hele landet kan deltage og teste formen af forud for et officielt stævne. Dette stævne er for alle – både nybegyndere som talentkæmpere. Alle kæmpere bliver så fordelt, så de får kamp svarende til deres niveau og kamperfaring.

 

MTK stillede med 7 kæmpere, hvoraf nogle var garvede og andre helt nye og uskrevne blade indenfor kamp. Alle kæmpere er garanteret mindst 2 kampe, men kan forvente 4-5 kampe over en hel dag, så formen skal nok komme på prøve i løbet af dagen. For MTK’s vedkommende, blev det en forrygende dag med både nederlag som sejre, men det blev samtidig en dag, hvor nye teknikker og form i det hele taget blev testet godt og grundigt af forud for Brande-stævnet d. 30.05.09, hvor MTK stiller med Rebecca Hattesen, Daniel Sørensen som begyndere og Louise Philipsen som talent.

Se billederne i venste side af skærmen.

Så er vi klar til kamp !!

Sponsortilskud fra Onside Sport Aid i april 2009


Vi har i indeværende måned modtaget kr. 9.000,00 fra Onside Sport Aid, som er søgt til vores projekt: Ung Instruktør.

Jubiiiiii, det luner !!

Instruktørgruppen i glad jubel!!

Boksetræning d. 21.04.09


Tirsdag, d. 21.04.09 inviterede MTK sine medlemmer på en lidt anderledes træning, da boksetræner Kim Øxenholt fra Roskilde Bokseklub havde fået lov til at forestå træningen. Det var en spændt skare taekwondo udøvere, som gik ind til træningen - i dagens anledning iført sko og strømper.

 

Kim Øxenholt havde tilrettelagt en ganske almindelig omgang boksetræning med både konditions-og styrketræning samt boksesparring. MTK’s medlemmer er i god taekwondo form, men de blev hurtigt klare over, at boksetræning udfordrede andre muskelgrupper end dem, de var vant til at benytte, så sveden sprang lidt hurtigere end vanligt og tænderne blev bidt gevaldigt sammen for at følge Kim’s træning. Men alle kom igennem træningen med hovedet oven vande og en god oplevelse rigere.

 

Og det er bestemt ikke sidste gang MTK vil åbne dørene for træninger forstået af instruktører for andre kampsportsgrene.

Og der bliver gået til den!!

Hjælpeinstruktørkursus i Gladsaxe d. 14.03.09


Vi var 9 af De Udvalgte, som mødets i klubben, klokken: 08.00 lørdag d 14/3-09. Der spiser vi morgenmad og råhygger. Ca. klokken: 08.45. begyndte vi at køre mod Gladsaxe, hvor vi skulle møde nogen andre fra andre klubber. Vi var 16 i det hele, hvor 9 af dem var os fra klubben.

Lige da trænerne kom snakkede vi rigtig meget om hvad en hjælpetræner skal gøre, og hvad den ik’ skal gøre.

Vi snakkede også om hvad for en rolle en hjælpetræner har.

Vi lavede nogle forskellige øvelser, og vi alle spiser frokost klokken:12.00. Ca.klokken:12.30 snakkede vi lidt mere træning. Derefter skulle vi lave en opvarmning/ leg, som vi alle skulle forbedrede der hjemme.

Jeg lærte en hel masse om hjælpetræners rolle, og hvad de skal gøre og ik’ gøre.

Jeg har haft en rigtig god dag, jeg håber også de udvalgte har haft en god dag!.  

Rebecca Hattesen

Trænerkursus i Esbjerg


Tidligt lørdag morgen d. 21.02.09, drog Bo (Hattesen) og jeg afsted mod Esbjerg for at deltage i Trænerkursus 1A i DTaF regi, som var første del ud af tre, som alle skal bestås forat bestå Træner 1 uddannelsen.

Vi landede i Esbjerg lige omkring kl. 8.30, så vi var i god tid, da kurset startede kl. 9.00.

Vi blev budt velkommen og præsenteret for weekendens program, som omhandlede idrætspædagogik, børns udvikling, træningsplanlægning, basal fysiologi, træningslære og skadesforbyggelse.

Derefter gik selve kurset igang. Det bestod af en masse teori og ca. halvanden times taekwondo. Indimellem, var der frokost og aftensmad. da klokken var ca. 20.30 sluttede første dags undervisning. Men vi var åbenbart ikke kørt helt ned, for alle deltagerne samledes og spillede en times høvdingebold for fuld skrue. Derefter var der hygge med kaffe, the, vand, chips og James Bond i TV.

Efter morgenmaden søndag var vi klar igen. Denne startede med praktiske øvelser efterfulgt af teori og frokost, hvorefter vi fik en lektion i massage. Til slut var der opsamling og evaluering af weekenden. Nu var der kun tilbage at tage afsked med nye venner og vende næsen mod Sjælland med en masse ny viden. Nu ser vi frem mod næste del af kurset.

Vi havde en rigtig god weekend, hvor vi lærte en masse. Det kan kun anbefales andre at tage på dette kursus.

Brian Petersen

Gang i den!

Instruktør weekend januar 2009


Jeg tog imod de andre omkring klokken fire. Her viste jeg dem rundt og jeg havde lavet kaffe til Michael, Bo og Brian. Vi fik valgt værelser og så blev der kaldt til gruppesamling. Så blev der lavet grupper, Tiger På Spring:Bo, Luise, Daniel, Chelina og Mig og Drage i Skjul: Brian, Christian, Mads og Rebecca. Vi fik at vide, at vi skulle ud at løbe kvarter i fem. Så vi skulle i tøjet. Klokken 16:45 begyndte løbeturen på fem kilometer og de gik rigtigt godt. Begge grupper kom tilbage på næsten tredive minutter. Så hoppede vi i bad i i idræts klubben. Bagefter slappede vi lidt af og så havde Michael nogle gruppeøvelser til os. Gruppeøvelserne gik ud på, at de fik et ark papir med fire gange fire kvadrater og så skulle man finde ud af hvor mange der kunne være på det papir, først skulle man arbejde selv og der var der flere forskellige svar, 30, 25, 20, 30, 16, 256, 269, 25, 21. Men hvis du arbejde sammen i grupper, blev resultaterne 30, 30 fra begge grupper. Vi skulle også finde 8 værdier, for at få en god instruktørgruppe. Bagefter fik vi en god steg med kartoffeler, bønner og bearnaisesovs. Brian fyrede så mange vittigheder af, at Christian han næsten ikke kunne spise sin mad. Så hyggede vi os med de fantastiske fire og noget slik. Jeg tror at alle var rimelig trætte og jeg fik i hvert fald ikke set slutningen.

Næste morgen stod jeg op kvarter over syv og fik noget havregryn til morgenmad. Derefter skulle vi finde 8 værdier til at være en god hjælpetræner, jeg synes det var en rigtig god ide med at skrive det på kort, som man lagde ind i en bunke og derefter finde de 8 bedste. Michael viste os et amerikansk rugbyholds kampråb, meget ondskabsfuldt, da de til sidst lige kørte hånden over halsen. Vi lavede uge plan efter en lille pause og der tror jeg at alle følte synargien på høj plan. Mads blev fast instruktør, det var alle selvfølgelig glad for og der kommer måske kamphold igen.

Alt i alt en god weekend.


Andreas Goldschmidt

Se billederne i venstre side af skærmen.

Gør-det-muligt-prisen tildelt Michael 2008

Fra Dagbladet Ringsted d. 27.12.08:
Taekwondo-kæmper fik pris af Nordea
 
Ringsted: Hvert år uddeler Nordea Gør-Det-Muligt-Prisen til mennester, der gennem en idrætsforening gør en indsats ud over det sædvanlige - og kort før jul 2008 kunne Nordeas privatkundechef Torben Ridder overrække et beløb fra Nordea-fonden til Michael Brorly Hansen, der er stifter af Midtsjællands Taekwondo Klub.
 
Michael er en ildsjæl, der lægger et stort arbejde i klubben, der lægger stor vægt på integration og sammenhold på tværs af kulturelle skel. Michael giver børnene selvtillid og lærer dem at respektere hinanden. Medvirker til fysisk og mental styrke til gavn for børnene i mange andre sammenhænge.
 
Så det var en glad Michael Brorly Hansen, der på sin fødselsdag modtog beløbet fra Nordea-fonden.

Michael Brorly Hansen

Juleafslutning 2008 i MTK

Fest, fart og en masse råstyrke – det er vist en meget god opsummering af MTK’s juleafslutning, som blev holdt d. 18.12.08 i klubbens lokaler på Sct. Joseph Skolen i Ringsted.

 

Til hverdag er træningssalen lukket land for forældre og andet godtfolk, men når der så lukkes op for offentligheden, så gøres det med maner. Klubbens forældre havde bagt og kogereret til den store guldmedaljer, så ingen skulle gå sultne fra arrangementet. Desuden havde de lokale handlende i Ringsted endnu engang vist deres velvilje mht. sponsorgaver til det store lotteri.

 

Og så blev der ellers holdt opvisning, hvor klubbens medlemmer viste alt det de havde gået og puslet med i løbet af året. Efter at være blevet blæst omkuld af en hæsblæsende opvarmning, hvor også tilskuerne fik varmen, blev der vist enkelt taegeuk, synkron taegeuk, kamp, flyvespark, gennembrydning, brydning og til sidst en forrygende fælles taegeuk, hvor alle de deltagende udøvere deltog.

 

MTK siger tak for i år til alle klubbens sponsorer samt medierne i Ringsted for et medrivende og produktivt år.


Sponsorer af gaver til vores lotteri var:
BudoXperten 
Nordea
Babylon Klip
Cityklip
Sam's
Matas Ringsted
Papsi's Pizza
Kabab Huset
Ferdinands Bøfhus
Skjold Burne
Nærkøb
Bog og Ide
MR
Contrasten
Hubertushuset
Apoteket Ringsted
Clark 

MTK takker alle sponsorerne samt klubbens meget aktive forældregruppe, som altid stiller op ved arrangementerne.

Gruppefoto

Fight Club hos os d. 23.11.08


Fight Club blev denne gang afholdet hos os i Ringsted. Der deltog små 50 kæmpere ialt, hvoraf 3 var fra MTK. Opbakningen til disse Fight Clubs er helt fantastisk. Der ser virkeligt ud som om, at Michael Neuks har fundet guld ved at få stablet disse seancer på benene.

Der bliver kæmpet igennem på alle niveauer og alle får præcis den træning, som de selv ønsker.

Som sagt, så deltog der 3 kæmpere fra MTK - Daniel Sørensen, Rebecca Hattesen og Louise Philipsen. Rebecca måtte desværre trække sig rimeligt hurtigt, da hun blev ramt i hovedet. Men bådet Daniel og Louise havde en god oplevelse. Og blev udfordret indtil flere gange.

På nuværende tidspunkt vides det ikke helt bestemt hvor og hvornår næste Fight Club bliver afholdt.

Rikke Neuks og Louise.

En glad og MEGET svedig Daniel.

Dangraduering d. 15.11.08


Michael Brorly Hansen og Louise Philipsen fra Midtsjællands Taekwondo Klub (MTK) blev henholdsvis 2.dan og 1.poom (svarer til 1.dan, men tildeles udøvere under 15 år) i lørdags.

 

Efter lang tids intens træning, oprandt dagen endeligt, hvor den hårde træning skulle stå sin prøve. Sammen med 20 andre udøvere fra hele landet, skulle de testes til det yderste for at få fastslået, om de var egnede til at bære en dan-grad. Alle de 22 udøvere præsterede det bedste de havde lært, og blev alle belønnet med deres første dan-grad eller med yderligere en dan-grad. Det var en flok meget svedige, men stolte taekwondoudøvere, der sammen med familie, venner og klubkammerater modtog dan-certifikater og ros af dommerne fra Dansk Taekwondo Forbund.

 

Dagen blev afsluttet med en reception og buffet i salen på Sct. Joseph Skolen - som lægger lokaler til Midtsjællands Taekwondo Klub - hvor familie og venner kunne nyde lidt mad og drikke sammen med de trætte udøvere.

 

Som det sig hør og bør, blev udøverne af familie og klubkammerater efter endt reception, oversprøjtet med champagne og barberskum, og som en speciel kuriositet ved denne dangraduering, var brandvæsenet blevet arrangeret til at fylde en lille del af skolegården med skum, så alle udøverne kunne blive rullet i det. Underholdningsværdien var særdeles høj – både for udøverne-som for klubkammeraterne.

 

MTK er utroligt stolte og beærede over nu at kunne mønstre 2 udøvere med dan-grader, og håber da også at dette vil kunne inspirere alle klubbens andre udøvere til at stræbe efter det samme.

 

Vi takker vores sponsor for arrangementet  XL BYG – Tømmergården Ringsted A/S.


Husk at se alle de underholdende billeder i venstre side af skærmen.
 

Alle de trætte, men glade udøvere efter endt dangraduering.

Fight Club i Hillerød d. 05.10.08

Vi er med i en sammenslutning af klubber, som på skift afholder en fight club. Denne fight club går ud på, at man på 1½ time får så megen træning i kamp, som muligt. Man møder skiftende modstandere og hver kamp tager 2 min. Man vælger selv hvormange kampe, man vil kæmpe og på hvilket niveau, man vil kæmpe.

Karina, Rebecca og Bo var denne søndag taget en tur til Hillerød, for at se og afprøve en fight club. Desuden deltog en lille håndfuld tilskuere fra MTK.

De 3 udøvere fik en masse kamperfaring med hjem og var godt brugte, da de vendte næsen hjemad.

Den næste fight club foregår hos os i MTK-regi d. 23.11.08.

Rebecca i aktion.

Karina og Bo i clinch

Pizzatræning d. 27.09.08

Lørdag, d. 27.09.08 inviterede MTK sine medlemmer til lidt alternativ træning samt bespisning med underholdning i form af egne videooptagelser.

 

Udøverne skulle komme i udklædt tilstand, men dog i så løstsiddende tøj, at der kunne trænes i det. Træningen startede med en god omgang opvarmning, så alle var klar til at sparke og slå på puder. Udklædningstøjet blev mere og mere svedigt, men for de flestes vedkommende blev det ikke smidt. Træningen blev afsluttet med en rask lille forhindringsbane, som skulle forceres på tid, så både pulsen og konkurrence genet blev udfordret.

 

Da træningen var færdig, hyggede udøverne sig sammen med en omgang pizza og sunde snacks, og dagens bedes udklædning samt vinderen af forhindringsbanen blev kåret. Zeynep Erkan og Emma Porse Pedersen løb med præmierne for bedste udklædning og Brian Petersen med præmien for hurtigste forcering af forhindringsbanen.

 

Aftenen blev sluttet af med film og leg.


Se billederne under fotos i venstre side af skærmen. 

Gruppefoto af alle de udklædte deltagere

Danfortræning 2008 i Skive


I weekenden deltog Michael Brorly Hansen (1.dan) og Louise Philipsen (1.kup) fra Midtsjællands Taekwondo Klub i danfortræning i Skive Taekwondo Klub. Danfortræningen for deres vedkommende skulle afgøre, om de kunne få lov til at gå op til graduering d. 15. november og modtage en/en yderligere dan-grad. Michael Brorly Hansen skal op til 2.dan og Louise Philipsen skal op til 1.poom, som svarer til 1.dan, men tildeles unge under 15 år. Louise er 12 år.

 

Det var 2 meget spændte, men dog fattede og meget forberedte udøvere fra MTK, som tog til Skive. Alle udøverne (20-25 alt ialt) blev modtaget i Skive Taekwondo Klub i en afslappet og rolig atmosfære. Alle fik forklaret, hvad der ville blive krævet af dem, og at man forventede, at alle ville give den gas og yde 110 % til alle træningerne.

 

Alle udøverne startede ud med en teoriprøve/afhandling, som lynhurtigt blev rettet og forsvaret, så man allerede inden frokost vidste om, man skulle fortsætte til træningerne, eller om man skulle pakke sammen og tage hjem igen. Resten af lørdagen fortsatte med træninger forestået af Dansk Taekwondo Forbund (DTaF) – Grundteknik/taegeuk/poomse/hanbon og setbon keurigi – træninger af halvanden times varighed kun afbrudt af et kvarters pause. Søndagen fortsatte i samme spor, og træningerne bestod her af grundteknik/flyvesspark/kamptræning/hanbon keuigi og hosinsul. Under alle træningerne gik DTaF folk rundt blandt udøverne, og noterede og evaluerede hvad de så.

 

I løbet af søndagen, blev udøverne så enkeltvis indkaldt til evaluering, for at få at vide om Dansk Taekwondo Forbund havde fundet dem egnede til at gå til graduering d. 15. november. Michael Brorly Hansen og Louise Philipsen blev begge fundet egnede til at gå op i november.

 

Hele danfortræningen blev afviklet i utrolig god og hyggelig stemning. Udøverne var klar over, hvorfor de var der, og kunne koncentrere sig om at præstere, da alt omkring dem fungerede, som det skulle. MTK siger tak til Skive Taekwondo Klub for en velfungerende og lærerig weekend.

Alle de glade deltagere i danfortræningen i Skive 2008.

Træner weekend august 2008


Trænerkursus i Midtsjællands Taekwondo Klub

 

Fredag den 29. august 2008 var dagen, hvor hele trænergruppen i Midtsjællands Taekwondo Klub tog af sted på trænerkursus. Trænergruppen består af i alt 11 energiske og motiverede personer, herunder trænere, hjælpetrænere og holdleder. Kurset varede fra fredag eftermiddag til lørdag eftermiddag og havde bl.a. til formål at skabe rammerne for et godt fællesskab internt i trænergruppen men selvfølgelig også at snakke om det at være træner og rollemodel for klubbens øvrige medlemmer.

Stedet hvor vi var, var venligst udlånt af forældrene til et af klubbens aktive medlemmer, og med en dejlig beliggenhed lige ud til vandet i nærheden af Præstø, ja så kunne rammerne for et par hyggelige dage sammen, ikke være bedre.

Ved ankomst fredag eftermiddag blev der lavet 3 hold som skulle være sammen fra start til slut. Holdene kom til at hedde Bruce Lee Holdet, Jet Li Holdet og Jackie Chan Holdet, hvilket allerede fra starten skabte en sund konkurrence holdene i mellem. Den første opgave gik up på at lave en planche, som skulle indeholde alt det, som de forskellige hold forbandt med Taekwondo og efter en times klippen og klistren, så præsenterede hvert hold deres planche.

Resten af aftenen stod på hygge, spisning, bål ved vandet og tegn og gæt.

Lørdag morgen startede med en fælles løbetur på ca. 5,5 km og efter et dejligt bad og noget morgenmad, så var der igen gruppearbejde. Denne gang skulle de forskellige hold bl.a. snakke om, hvornår de synes en træning er god og hvornår den er dårlig, hvornår en træner er god og hvornår en træner er dårlig, hvad de godt kunne lide som opvarmning og om det at tage godt imod nye medlemmer og få dem til at føle sig velkommen med det samme. Inden frokosten samlede alle holdene sig og snakkede længe om, hvad de hver især havde svaret ved de forskellige spørgsmål og det gav en god og lærerig debat.

Efter frokosten blev der taget fat på den sidste del af kurset, nemlig hvordan man sætter en god træning sammen, herunder hvordan og hvorfor man varmer op, hvordan man undgår at lave kedelige og trivielle træninger, men altid skal tilstræbe at lave nye og motiverende træninger. Mottoet i Midtsjællands Taekwondo Klub er nemlig, at vi til alle træninger skal svede, lære noget nyt og havde det sjovt.

v/MBH

Trænergruppen august 2008

Bestyrelsen/trænergruppen i byen

Bestyrelsen og trænergruppen var d. 27.08 et tur i byen på medlemmernes regning. Til klubmesterskaberne 2008 blev vi af medlemmerne begavet med gavekort til en biograftur og spisning på Ferdinands Bøfhus i Nørregade.

Vi så "Blå Mænd" i Kino Ringsted (en film, som vi varmt kan anbefale til både børn og voksne) og spiste efterfølgende dejlig mad på Ferdinands Bøfhus.

Vi siger tusinde tak for en dejlig aften.

Bestyrelsen og trænergruppen

God mad på Ferdinands Bøfhus

Sommerlejr 2008 i Brande

Sommerlejren 2008 set med Pritesh’s øjne.

 

Det er andet år jeg deltager i sommerlejren i Danmark – inviteret af Michael Brorly Hansen, som er min svoger. Og ja, han er højere end mig og ser måske også lidt bedre ud (det siger han i hvert tilfælde selv) – han har stadig sit eget hår og desuden det sorte bælte, men han skal stå meget tidligt op for at få den samme farve som mig.

 

I år deltog jeg med adskillige mål i rygsækken:

Jeg skulle overveje, om jeg ville fortsætte med at dyrke taekwondo.

Jeg skulle oparbejde en god fysisk form,

og så skulle jeg stresse af fra mit normale arbejdsliv i England.

 

Da denne sommerlejr-uge er en del af min sommerferie, er det nemt at glemme, at sommerlejrens formål er træning. Minimum 2 x træning om dagen lyder ikke af meget (3 timer ialt), men når man først er kommet i gang, viser det sig at være noget af en prøvelse – ikke bare af fysisk, men også af psykisk kapacitet.

 

Da vi kom til tirsdag, var jeg meget træt og hele min krop gjorde ondt – og så smadrede jeg min lilletå. Jeg haltede tilbage til base-camp (MTK lejren) for at få den sympati, som jeg syntes, at jeg fortjente. Sikken en ferie !!

 

Torsdag morgen, var jeg nået til det punkt, hvor jeg bare ville give op – stoppe helt med træningen – eller hvis jeg trænede, ville jeg forsøge at gemme mig bagest i salen, eller bare sætte mig ud til siden på en bænk for at kikke på. Instruktøren ved denne træning, så denne tendens i alle de deltagende i træningen. Hele gruppen af deltagere havde det på samme måde som mig. Han stoppede træningen, og bad os om at give 100 % i hvert slag, i hver blokering og i hver bevægelse – hver gang. Dette er hvad der adskiller vindere fra tabere – adskiller dem, som kommer først, fra dem, hvis navne vi allerede har glemt. Jeg måtte træffe et valg – ville jeg fortsætte med at være nr. 2 eller bare middelmådig, eller skulle jeg give træningen alt hvad jeg havde. Jeg valgte det sidste!!

 

Og gevinsten ??

Jeg kunne sparke højere, strække mig længere, slå hårdere og mærkeligt nok, så syntes smerterne i kroppen at glide lidt i baggrunden. Jeg fandt ny motivation og begyndte at se frem til de kommende træninger.

 

Opnåede jeg mine mål??

Jeg er i bedre fysisk form – stærkere og hurtigere, end da jeg ankom til sommerlejren. Jeg er ikke længere stresset, og føler mig genopladet med energi, nu da jeg er kommet hjem til England igen. Jeg har genfundet min interesse for taekwondo og vil fortsætte med at dyrke sporten i England.

 

Men jeg opnåede langt mere end det!!

Jeg fik nye venner fra flere forskellige taekwondo klubber og fra andre lande – og vi trænede sammen på sommerlejren. Men MTK-lejren – hvor jeg delte min fritid med de andre fra klubben, hvor jeg spiste min mad og hvor jeg/vi lavede sjov og ballade – den har jeg taget med mig hjem til England. Trods sproglige barrierer, følte jeg mig rigtigt hjemme der.

 

Jeg glæder mig allerede til næste år.

 

Pritesh Hirani

(Nænsomt oversat fra engelsk af Ann).

Pritesh

Sommerlejr 2008 i Brande


Taekwondo sommerlejr 2008 i Brande
 

Fredag, d. 11. juli 2008 drog 29 håbefulde taekwondo udøvere samt ledere og forældre fra Midtsjællands Taekwondo Klub til dette års store begivenhed – Sommerlejren 2008. Denne lejr er årets absolut største begivenhed i taekwondo verdenen. Her mødes taekwondo udøvere fra både indland og udland til en uges træning og samvær. I år deltog trænere og udøvere fra Spanien, Tyskland, Belgien, Korea, England og Danmark.  Som udøver, havde man mulighed for at træne 2 x halvanden time om dagen samt deltage i tema-træninger om aftenen. Og der blev gået til den – da vi var kommet hen midt på ugen, havde vi en masse udøvere med meget ømme muskler, enkelte skader, koncentrationsbesvær samt en masse ny erfaring. Flere af de erfarne trænere på lejren havde set dette fænomen før – og efter en gang peptalk, var de fleste af udøvere fremme i skoene igen med fornyet energi og gå-på-mod.

 

Selv vejret kunne ikke tage glæden fra os – vi havde godt og gedint dansk sommervejr hele ugen – d.v.s. blæst og regn med enkelte solstrejf. Og da denne lejr er en TELT-lejr, så kan det godt dæmpe glæden lidt, at vejret ikke helt viste sig fra den gode side. Men da MTK havde været forudseende og havde sat et stort fællestelt op med gasvarmer, så blev det alligevel en rigtig god og tør lejr.

 

MTK takker sine sponsorer: MBH Tagrens ApS, NTD Tagservice og Ringsted Kommune for ly for regnen, og for at vi havde fået mulighed for at diskutere integrationspolitik og andet med andre ledere fra andre taekwondo klubber fra hele landet.

 

Hele den aktive trup på sommerlejren 2008 i Brande

Klubmesterskab og sommerfest 2008

 

Klubmesterskab og sommerfest i Midtsjællands Taekwondo Klub

 

Lørdag d. 21. juni afholdt MTK klubmesterskab og efterfølgende sommerfest. Der blev dystet i discipliner, som et-skridskamp, taegeuk, gennembrydning og kamp. Og dystet det blev der – selvom det var på venskabeligt plan, så blev der gået til stålet, og der blev ikke lagt fingre imellem. Alle udøverne gav alt, hvad de havde i sig. Og dette til stor fornøjelse for al den familie og de venner, som var mødt op for at heppe, tage billeder og fornøje sig. Alt i mens løjerne stod på, solgte MTK lidt til ganen, så publikum ikke skulle sidde og vansmægte. Der blev også afholdt amerikansk lotteri – og MTK siger tusinde tak til alle de velvillige lokale sponsorer af gaver til lotteriet, og selvfølgelig også tillykke til alle de heldige vindere. Da alle medaljerne var uddelt i løbet af eftermiddagen, fortsatte klubmesterskaberne stille og roligt over i sommerfesten, hvor der blev serveret helstegt pattegris og lam med en velskænket fadøl til. Og så blev der uddelt pokaler til udøvere og forældre, som havde gjort sig særligt bemærket i løbet af året.

 

MTK siger tak for denne sæson og åbner dørene igen d. 12. august – hvor nye medlemmer også er velkomne.

 

Klubmestre 2008 blev :

 

1 skridt-kamp:

Guld: Daniel Sørensen og Mads Porse Pedersen

Sølv: Louise Philipsen og Mathias Olsen

Bronze: Daniel H. Jensen og Frederik Rasmussen

 

Taegeuk gruppe:

Guld: Louise Philipsen og Mads Porse Pedersen

Sølv: Emma Porse Pedersen, Chelina Rose Larsen og Rebecca Hattesen

Bronze: Selin Topcu og Xenia Petersen

 

Taegeuk enkelt:

Guld: Mads Porse Pedersen

Sølv: Louise Philipsen

Bronze: Selin Topcu

 

Kamp under 30 kg:

Guld: Mathias Olsen

Sølv: Nicolai Mathiasen

 

Kamp 30-40 kg:

Guld: Louise Philipsen

Sølv: Daniel Sørensen

Bronze: Dennis Borch Corell  

 

Speedbreak Børn:

Guld: Sila Yaren Erkan

Sølv: Melisa Topcu

Bronze: Nicolai Mathiasen

 

Speedbreak Junior:

Guld: Andreas Goldschmidt

Sølv: Xenia Petersen

Bronze: Chelina Rose Larsen

 

Speedbreak Senior:

Guld: Brian Petersen

Sølv: Michael Brorly Hansen

Bronze: Olander Larsen

 

Showbreak Børn:

Guld: Nicolai Mathiasen

Sølv: Mathias Olsen

Bronze: Sila Yaren Erkan

 

Showbreak Junior:

Guld: Andreas Goldschmidt

Sølv: Christian von Bülow

Bronze: Daniel Sørensen

 

Showbreak Senior:

Guld: Brian Petersen

Sølv: Michael Brorly Hansen

Bronze: Olander Larsen

 

Årets pokaler blev uddelt som følger:

Årets begynder 2008: Mathias Olsen

Årets øvede 2008: Louise Philipsen

Årets tekniker 2008: Louise Philipsen

Årets fighter 2008: Daniel Sørensen

Årets træner 2008: Michael Brorly Hansen

Årets forældre 2008: Ann Philipsen

Sidst men ikke mindst, vil bestyrelsen gerne takke for al den good-will, der bliver sendt i deres retning generalt, men specielt også ved dette arrangement.

Uden en aktiv forældregruppe, ville vi ikke være så resourse stærke, som vi er.
Tusinde tak.

Sponsorer ved vores amerikanske lotteri:
CHTrade (vores leverandør af tøj og sportsartikler)
Key2Fitness
Bowlingshallen i Ringsted
MBH Tag-og Facaderens
Malenes Massage
Tømmergården Ringsted A/S
Kebabhuset
Beaty Solan
Pølsevognen v/Muhcu
EDC Ringsted
Activ Radio
Tyrkisk Forældreforening v/Zeynep Erkan
Nærkøb i Nørregade
Bahne A/S
Contrast'n
Bog og Ide
Sportsmaster
Helsekostbutikken
Klints Guld & Sølv
Safran Ringsted
Boutique van Deurs
Clark
Jack & Jones, Ringstedet
Markus, Ringstedet
Solrød Dyreklinik

Vi siger tusinde tak til alle de velvillige butikker i Ringsted og omegn, som var med til at gøre vores lotteri så tillokkende. Og også tillykke til alle de heldige vindere !!


Se billeder i venstre side af skærmen under fotos.

Miniseminar omhandlende taegeuk april 2008

Referat af miniseminar afholdt af Michael Brorly Hansen for Mads Porse Pedersen og Louise Philipsen d. 27.04.08

Miniseminar omhandlende taegeuk

 

Formålet med mødet:

At lære om taegeukerne (hvad taegeukerne betyder og formålet med taegeukerne).

 

Det vi snakkede om:

Formålet med taegeuk, dvs. hvorfor der er lavet taegeuk/poomse, regler for taegeuk/poomse.

Så snakkede vi om, hvor meget man egentlig kunne lære af en taeguek (øve fleksibilitet, balance-, muskel -og åndedrætskontrol, hurtighed, præcision, koordination og udholdenhed).

Og at man faktisk bliver god til at forsvare sig selv ved at øve taegeuk, fordi man opøver alle de ovennævnte færdigheder.

Vi snakkede om det koreanske flag, altså trigrammer, GWE’er og deres betydning. Så snakkede vi om, hvordan man skal være som taekwondoudøver; altså at man skal hvile i sig selv, og ikke bevise hvad man kan, det er nemlig noget man selv skal vide og ikke vise. Så snakkede vi selvfølgelig også om alle taegeukernes betydning, navn, GWE, symbol og meningen med taegeuken.

Som f.eks. Taeguek Il Jang. Den taegeuks symbol er himlen og lys. Taegeuken er begyndelsen til et helt sæt taegeuker, så det er lidt det der menes med himlen og lyset, altså begyndelsen til noget nyt.

 

Lært:

Hvorfor taegeukerne er lavet. Om GWE’er og deres betydning. Taegeukernes betydning. Lært lidt om det koreanske flags opbygning. 

Og selvfølgelig, hvor mange forskellige ting man kan træne samtidig ved at lave en taegeuk.


v/Mads Porse Pedersen og Louise Philipsen 

Pizzatræning d. 12.04.08

Lørdag, d. 12.04.08 inviterede MTK sine medlemmer til lidt alternativ træning samt bespisning med underholdning i form af egne videooptagelser og film. 

Træningen startede med almindelig samt alternativ opvarmning, så alle hurtigt var klar til et par timers hård, men sjov træning. Salen blev fyldt med måtter, og så skulle der ellers brydes. Brydningen gik ud på at få sin modstander til at gi’ op uden at benytte spark og slag. Der måtte klemmes, vrides og ikke mindst holdes fast. Alle gik til udfordringen med stor iver og gejst. Og var dejligt svedige efter en halv times brydning. Derefter blev udøverne opdelt i hold, som skulle vise hvad en taegeuk skal bruges til. (En taegeuk er en række handlinger, som simulerer forsvar mod flere imaginære angribere). Nu var modstanderne bare ikke imaginære, men rigtige angribere af kød og blod, som angreb med slag og køller, og det der var værre. Alle udøverne fik sat tankerne i gang. Efter denne træning er en taegeuk ikke blot en gruppe handlinger der skal laves i en bestemt rækkefølge – nu er en taegeuk en række handlinger, som giver mening, og som bestemt kan bruges til noget. Til sidst blev udøverne sendt gennem en handlingsbane, som skulle forceres på tid, så her blev konkurrenceevnen testet, og absolut hurtigste deltager blev Rebecca Hattesen.

Holdkonkurencen blev vundet af hold 2, som bestod af Louise Philipsen, Mathies Rasmussen, Julia Jensen, Daniel Sørensen, Brian Petersen, Ahmed El-Issa, Simon L. Olsen, Nikolaj Mathiasen, Sarah Woodgates, Chelina Larsen og Malene Hansen. Stort tillykke med håneretten.
 

Aftenen blev sluttet af med et velfortjent måltid mad samt en masse væske, og så fik alle udøverne lov til at se sig selv i ovennævnte handlingsbane, da alle var blevet videofilmet. Det gav anledning til en masse latter. Derefter kom de sunde snacks på bordet, og så blev der vist film til kl. 23.00, hvor arrangementet sluttede.

Selvforsvarskursus marts 2008

Tirsdag den 11. marts havde Midtsjællands Taekwondo Klub en lille smagsprøve på, hvad der kan ske ved et Selvforsvars Cup i Taekwondo.

 

Vi havde nemlig fået instruktør Lars Engesvang fra Munkebo på Fyn til at komme og lave et par tøsetricks som benspænd, spark i skridtet, spark mod skinneben, fuckfinger i strube eller ”død” mariehøne.... Med andre ord SELVFORSVAR.

 

Når man træner selvforsvar er det vigtigt med en god opvarmning, så pulsen er kommet godt op, og man er ved at kaste op. Det er det tætteste man kommer på at være bange som i en virkelig selvforsvars situation.

 

Hvornår må man egentlig bruge selvforsvar i det virkelige liv?

Det må man, hvis man føler sig truet og i overhængende fare, og man ikke kan stikke af.

 

I en selvforsvars situation er det vigtig, at man bevarer en hvis form for autoritet, ved at tale beroligende til sin angrebs mand. Man må prøve at dæmpe gemytterne. Ved at holde hænderne åbne og håndfladerne fremad kan man vise, at man ikke er interesseret i yderligere ballade.

 

I 99% af tilfældene kommer et angreb som et svingslag eller bokseslag med højre hånd mod næsen. Når man ser angrebet komme kan man afværge ved at træde et skridt til siden, og parere armen væk med begge hænder, så angriberen mister balancen. Man kan så afslutte med et slag f.eks. mod halsen.

 

Et hvert selvforsvar skal have en afslutning, enten i form af et slag eller et spark, så der er lidt tid vundet til at løbe sin vej. Alternativt kan der afsluttes med en låsning af modstanderen. Her var Lars Engesvang eminent og meget blæret, når han lige fik grandvoksne mænd, i en vægtklasse langt over hans egen, til at falde og lade sig låse fast.

 

Der blev vist eksempler på, hvordan man kommer fri, hvis man bliver hevet i håret eller der bliver taget kvælertag (forfra, bagfra og fra siden). Vi lærte det klassiske frigørelsesgreb, når nogen tager fat i ens arm eller man bliver opklamret forfra eller bagfra. 

 

Det blev også livligt illustreret, hvordan man beskytter hoved og mave mod spark, hvis man allerede er kommet ned at ligge, eller hvordan man undgår at blive trampet i hovedet. Det er her den ”døde mariehøne” kommer ind i billedet. Man krøller sig sammen, trækker knæene op og dækker hovedet med armene et stykke væk fra hovedet, med den benede del af underarmen ud af. Bagdelen skubbes bagud til skiftevis højre og venstre side, når angriberen forsøger at skifte side. Man forsøger så at destabilisere angriberen ved at lave  nogle små spark mod angriberens skinneben, tilstrækkeligt til at man kan få et par sekunder til at trække sig baglæns op på benene igen, hele tiden med front mod angriberen.

 

Der var stor tilslutning til træningen, fordelt på 2x to timer både af klubbens egne 40 medlemmer, enkelte forældre og gæster fra bl.a. Solrød Taekwondo Klub. Det var en sjov og lærerig oplevelse, som sikkert har givet mange blod på tanden til årets Selvforsvars Cup i Munkebo Taekwondo Klub lørdag den 24. maj 2008.

Et par af tøserne i klinch

Tur til Teknikstræne i Alken, Belgien

Formand Michael Brorly Hansen, samt bestyrelsesmedlem Derya Topcu fra MTK var tilmeldt den årlige Challenge Cup i Teknik som passive deltagere der afholdtes i Belgien.


Fredag den 8. marts 2008 kl. 07:00 blev vi samlet op af bussen, som først og fremmest var fyldt med unge, håbefulde Taekwondoudøvere der alle var på talentholdet (både fra øst- og vestdanmark). Talentholdet er som bekendt rugekassen til landsholdet. Det var Gladsaxe Taekwondo klubbens cheftræner, Bodo Von Münchow der var arrangøren (herfra et stort tak for et godt arrangement). Vi gjorde yderligere 2 opsamlinger inden grænsehandlen, og da alle var på plads, kom vi op på 25 deltagere, 3 ledere samt 2 tilskuere (red. MBH og undertegnede).


Vi ankom ca. kl. 20:15 om aftenen til hotellet og ”uden mad og drikke, dur helten ikke” som bekendt.  Det var tid til at fylde vores efterhånden temmelig sultne maver. Gruppen blev delt i 2, hvorefter vi gik på jagt efter en restaurant, som kunne husere 12-15 personer. Endelig fandt vi en Græsk restaurant. Under middagen blev der udvekslet informationer på kryds og tværs, og der blev knyttet yderligere
venskaber. 

Næste morgen, lørdag kl. 10:30 startede turneringen, og sikke en turnering. Standarden var høj og fra den danske lejr var der tilmeldinger i stort set alle klasser.  Der blev kæmpet i både individuel som par (synkronopvisning) i teknik. Kl. 19:45 kunne vi tiljuble den danske delegation, som værende den nation som havde vundet flest medaljer. Dette blev honoreret med en stor guldpokal.


Bussen lagde kursen mod Danmark og søndag morgen den 9. marts 2008 kl. 08:00, 12 timer senere, ankom vi til Ringsted. Det var absolut en interessant tur set med klubbens øjne. Vi fik set, snakket og udvekslet mange værdifulde informationer på alle niveauer. Det glæder vi os til at bruge overfor vores dejlige medlemmer i det fremadrettede arbejde/træning i MTK.


v/Derya Topcu 

Gruppebillede af hele den danske trup.

Kursus i WTF Teknikregler 02.02.08

Formålet med at deltage i teknikkurset var at få bedre kendskab til de nye WTF-regler (World Taekwondo Federation), som konstant er under udvikling, samt måde at gå poomser på.

 

Da Michael havde hentet os klokken cirka otte, var vi på vej til Vejle.

 

Efter to ½ time var vi i Vejle. Vi steg ud af bilen, og gik hen til nogen, der stod og ventede (døren til kuben var nemlig låst). Vi stod og snakkede i et kvarter, og så kom der nogle og låste op. Vi skiftede tøj (vores Do-bog), og gik ind i Do jangen (træningssalen), til alle de andre, der også skulle træne.

 

Først begyndte Mark Lee, som var instruktøren, at forklare, hvordan det er et teknik stævne for fremtiden vil køre.

 

Bagefter forklarede han, hvad for nogle af teknikkerne og sparkene i taeguekerne, der var blevet lavet om. F.eks. skal en blokering komme udefra, og et slag skal komme indefra.

 

Efter det skulle vi i gang med at prøve det nye system. Først viste instruktøren taeguek nummer fire, og bagefter skulle vi i gang.

 

Først kørte vi taeguekerne på tælling og bagefter på egen tælling - det var sværere end det så ud til. Men da vi havde nogenlunde styr på det, gik han videre til taeguek nummer fem. Den kørte vi på samme måde, og det gjorde vi også med sekseren. Bagefter skulle vi have frokost.

 

Til frokost havde Vejle Taekwondo Klub lavet rugbrødsmadder med forskelligt pålæg. Vi fik selvfølgelig også væske.

 

Efter frokosten begyndte vi at træne igen, men vi skulle lige varme op først. Det var Susanne (hjælpetræneren), der stod for opvarmningen.

Efter opvarmningen begyndte vi igen med taeguekerne. Vi lavede alle taeguekerne og to af poomseerne (det er det samme som taeguek bare over sort bælte).

 

Da vi var færdige, tog Michael et gruppebillede, og derefter skiftede vi om til almindeligt tøj, og så kørte vi hjem.

 

Vi var hjemme i Ringsted klokken fem, efter en god og lærerig dag i det jyske.     

 

 

Mads og Louise i Taeguek